Sirnea – satul de la poalele Muntilor Piatra Craiului

Read Carefully

Sirnea, un sat frumos de munte, este destinatia de vacanta potrivita pentru a petrece un weekend de vis. Sirnea, poate sa fie o destinatie perfecta si pentru cateva zile petrecute intr-un cadru intim.

Unde este Sirnea?

Satul Sirnea se afla in judetul Brasov, in comuna Fundata si este asezat la poalele Muntilor Piatra Craiului. Pentru a ajunge la Sirnea ai doua variante, prima din culoarul Rucar – Bran (E574), prin drumul comunal 730, daca calatoresti dinspre Brasov, iar cea de a doua din Campulung Muscel, pe culoarul Rucar – Bran (E574), pana la comuna Podul Dambovitei, dupa care prin drumul comunal 730, prin Cheile Dambovicioarei – varianta recomandata de noi, datorita peisajelor minunate.

Ce activitati poti face in satul Sirnea?

Acest satuc minunat din zona Fundata, nu iti ofera posibilitati de divertisment ca in marile orase, insa daca iti place muntele, linistea, mancarea buna si peisajele montane superbe, Sirnea este locul potrivit pentru tine.

In acest sat, te poti plimba calare pe cal, poti sa pornesti in drumetii pe trasee montane prin Muntii Piatra Craiului, poti admira viata simpla a satenilor si imprejurimile de o frumusete aparte.

Unde te poti caza in satul Sirnea?

Daca vrei sa ajungi la Sirnea, pensiunea recomandata de noi este Pensiunea Soarelui(rating exceptional 9,7 –  mic dejun inclus), unde ne-am cazat si ne-a placut peisajul pe care il puteam admira de pe balconul camerei noastre, mancarea foarte gustoasa si indestulatoare pentru pretul afisat, curatenia din camera si baie, cat si din restul pensiunii si nu in ultimul rand, gazda, o tipa sociabila care a fost la dispozitia noastra.satul sirnea

Nu am incercat alte pensiuni din zona, insa, in Sirnea, te mai poti caza si la Pensiunea Mestecanis, Pensiunea Valea cu Struti, Pensiunea Tripsylvania Tours, Pensiunea Taina Muntelui, Pensiunea Casa Marioara, Pensiunea Monte Crai.

Ce distante avem de la Sirnea la marile orase din zona montana?

  • distanta Sirnea – Campulung Muscel – 39 km
  • distanta Sirnea – Brasov – 46 km
  • distanta Sirnea – Bucuresti – 206 km

Inainte de a va prezenta succint marcaje trasee montane din Sirnea spre Piatra Craiului, trebuie sa va prezentam doi catei, Azorel si Latosul, care ne-au insotit la orice pas prin Sirnea, prietenosi si protectori din cale-afara.

Trasee montane disponibile pentru drumetie din Sirnea/zona Sirnea – Piatra Craiului: 

TRASEU MONTAN LUNGIME DURATA NIVEL ECHIPARE MARCAJ
Podul Dimbovitei- Pietricica- Creasta Sudica- Vf. La Om 24 km 9 ore serios
Dimbovicioara-Brusturet-Piscul Paduricii- ref. Grind 20 km 8 ore mediu
Dimbovicioara-Ciocanul- Poiana Grind-La Table 17 km 6 ore mediu
Brusturet- Valea Seaca Grind- La Table 8 km 3 ore mediu
Podul Dambovitei- Valea Cheii- Valea Crovului- Sf. ILIE- Curmatura Fiarelor 15 km 4 ore  mediu
Fundata- Plaiul Mandrului- Sf. Ilie- Curmatura Fiarelor- Strunga 14 km 3 ore mediu

 

Daca ai avut rabdare sa citesti tot pana aici, te rasplatim cu un montaj video cu Sirnea – satul traditional romanesc:

Facebook Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2020 TRAVELOO | ALL RIGHTS RESERVED
Top