Top 5 cele mai frumoase cascade din lume

Read Carefully

Lumea in care traim, este mereu surprinzatoare, cu atractii turistice la tot pasul, asa ca, in randurile ce urmeaza va vom prezenta top 5 cele mai frumoase cascade din lume, pe care le puteti vedea in aceasta viata.

Asa ca, pune cateva haine intr-un rucsac, doua sandwichuri si pasaportul si porneste in graba catre urmatoarele cascade, sigur nu vei fi dezamagit.

1.Cascada Victoria din Zimbabwe

Este numita dupa una din reginele Angliei de catre exploratorul David Livingstone, insa oamenii locului o cunosc dupa denumirea “Mosi-oa-Tunya”, in traducere „fumul care tuna”, datorita zgomotului facut de aceste caderi de apa. Cascada Victoria, are o cadere de 108 metri, cu un volum de 12.000 metri cubi pe secunda, la debitul maxim, in perioada lunilor aprilie – iunie.

2. Cascada Niagara din Canada

Aceasta cadere de apa este formata din mai multe cascade ce se formeaza la captul sudic al Cheilor Niagara. Cascada Niagara se afla localizata la granita dintre statul american New York și provincia canadiană Ontario. Cea mai mare dintre cele trei este Horseshoe Falls, cunoscută și sub numele de Canadian Falls, care se întinde pe granița internațională dintre Canada și Statele Unite.

3. Cascada Iguazu din Brazilia, Argentina

Acesta cascada se intinde pe o distanta de 2,7 km de-a lungul râului Iguazú. Atat sunetul produs de imensa cascada Iguazu cand si privelistea, sunt minunate.

Cascada Iguazu se află în Parcul Național Cascada Iguazu, o suprafață protejată de 67.720 de ha pe granița de nord a provinciei Misiones, Argentina. Parcul cuprinde o serie de 275 de cascade în inima pădurii tropicale Paranaense, situată la 17 kilometri (10,5 mile) de râul Iguazu.

4. Cascadele Plitvice din Croatia

Cascadele Plitvice sunt parte a Parcului Național Lacurile Plitvice, cea mai populară atracție turistică a Croației, inclusa in patrimoniul UNESCO. Frumusețea Parcului Național se află în cele șaisprezece lacuri ale sale, interconectate de o serie de cascade și așezate în păduri adânci populate de căprioare, urși, lupi, mistreți și specii de păsări rare. Parcul Național acoperă o suprafață totală de 300 de kilometri pătrați, în timp ce lacurile se unesc pe o distanță de opt kilometri.

5. Cascada Kaieteur din Guyana

Cascada Kaieteur situata pe raul Potaro, în vestul central al Guyanei, are o singura cadere de apa de la inaltimea de 226 metri, cu o latime de cca. 741 metri. Cascada se termina cu un defileu de inca 8 km. De obicei, turiștii vizioneaza aceasta cascada cu aeronave închiriate din Georgetown.

Daca ti-a placut aceasta postare, cu Top 5 cele mai frumoase cascade din lume, pe care noi le-am considerat astfel, te rugam sa trimiti acest articol si prietenilor tai.

sursa foto: [1] Siyabona , [2] fara sursa, [3] fara sursa , [4] fara sursa , [5] fara sursa

Facebook Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2020 TRAVELOO | ALL RIGHTS RESERVED
Top