Cum am petrecut o vacanţa de 4 zile în Roma şi cât ne-a costat

Read Carefully

În acest articol vă vom prezenta cum am petrecut vacanţa de 4 zile în Roma şi cât ne-a costat, cât am plătit pentru biletele de avion până la Roma şi înapoi în România şi vă vom povesti despre obiectivele turistice din Roma pe care le-am vizitat.

Aşadar, după ce am găsit un apartament în Roma unde să stam şi l-am rezervat pe Booking.com pentru perioada de timp mai sus menţionată, am căutat şi bilete de avion la un preţ economic, şi am găsit la Ryan Air (noi le-am cumpărat de aici).

Am plecat din România în jurul orelor 9, vineri – 29 septembrie de pe aeroportul Otopeni şi am ajuns pe aeroportul Ciampino pe la orele 11.

Cum am ajuns de la aeroportul Ciampino în centrul Romei?

Noi am luat autobuzul ATAC (regia de transport a Romei) care avea afișată destinația Anagnina, pentru 1.20 euro de persoană. Anagnina este cea mai apropiata stație de metrou de aeroportul Ciampino. Ulterior, am achiziționat câte o cartela de metrou de 1.5 euro, care îți permite să te deplasezi 100 de minute cu metroul din momentul validării şi astfel am ajuns foarte uşor la apartamentul unde rezervasem cazare.

Ce obiective turistice să vizitezi în Roma?

Roma este mare și plină de surprize la fiecare pas, așa că, dacă vrei să vizitezi cât mai mult într-un timp scurt, trebuie să îți faci o listă cu principalele atracții turistice. Ca orice turist care ajunge în Roma, îți vei dori să vizitezi în principal Colosseumul, Pantheonul, Vaticanul și Fontana di Trevi, însă trebuie să știi că în afară de acestea mai sunt multe obiective turistice gata să fie descoperite.

În prima zi, pe la orele serii, am vizitat Pantheonul
traveloo poze roma pantheon 1

Pantheonul sau “Templul tuturor zeilor”, este o clădire foarte veche, fiind contruită în anul 27 d.Hr, arsă din temelii şi reconstruită în anul 127 d.Hr de împăratul Hadrian, în forma pe care o are şi astăzi. Acest monument are o dimensiune colosală, iar ceea ce este cu adevărat surprinzător la Pantheon, este deschiderea de 9 m din centrul cupolei, ce permite luminii soarelui să pătrundă în interior.

Intrare: Gratuită | Program:Luni-Sâmbătă 8.30 – 19.30, Duminică 9 – 18.30, Sărbători 9 – 13
Timp mediu de vizitare: 40 de minute | Ajungeţi cu: autobuzul 30,40,49,62,64,81,87 / metroul la staţia Barberini

În continuare, la mică distanţă de Pantheon am vizitat o mică bazilică, Santa Maria Madalena, unde am asistat vreo  20 de minute la un frumos cântec de orgă şi cor care ne-a impresionat până la lacrimi.

După această bazilică, am vizitat Fontana di Trevi. Fontana-di-Trevi-www.Traveloo.ro_
Fontana di Trevi este un alt simbol al Romei, a cărei construcție a fost finalizată în 1762. Ajunși aici, am dat iar de aglomerație , oamenii îngrămădindu-se să facă fotografii și să arunce monezi în fântână, spre împlinirea dorințelor.
Intrare: Gratuita | Timp mediu de vizitare: 30 de minute

În cea de-a doua zi, prima atracție turistică vizitată a fost Teatrul lui Marcellus.

Teatrul lui Marcellus, cel mai faimos teatru al Romei antice, construit la inceputul secolului I d.Hr., a reprezentat un model arhitectural pentru construcția viitoarelor clădiri de gen, una dintre acestea fiind chiar Colosseumul.

La mica distanță se afla o altă clădire monumentală a Romei, Altare della Patria.

Monumentul finalizat în 1925, reprezintă un omagiu adus soldaților căzuți ai Romei. Altare della Patria are o arhitectură impunătoare și este construit în mare parte din marmură, putând fi observat cu ușurință din orice colț al Romei.

Intrare: Gratuita | Program: Luni-Duminică 9.30 – 19.30 | Timp mediu de vizitare: 60 de minute
Ajungeţi cu: autobuzul 40,44,84,780,810 / metroul la staţia Colosseo

În imediata apropiere a acestei clădiri puteți vizita și: Piazza del CampidoglioSanta Maria in AracoeliPalazzo Venezia.

Altă atracție turistică unde turiștii fac coadă este Bocca della Verita. 

În traducere “Gura Adevărului“, un disc de marmură ce întruchipează o față bărbătească.  Legenda spune că atunci când cineva minte și pune mâna în gura discului, aceasta se închide, lasându-l pe mincinos infirm. Tot această legendă spune că Gura Adevarului a fost utilizată încă din Evul Mediu la judecățile prin chin. În timpul acestor judecăți un călau stătea  în spatele discului cu o sabie ascuțită, pregătit să lovească. În cadrul aceluiași ansamblu se află și bazilica Santa Maria in Cosmedin, care găzduiește moaștele Sfântului Valentin.

Intrare: Gratuita | Program:Luni-Duminică 9.30 – 17.00 (18.00 pe timpul verii)
Timp mediu de vizitare: 60 de minute

În aceiași zi, ne-am încumetat să servim un fel de mâncare pur italienesc, anume pizza, sperând că vom mânca ceva nemaipomenit, dat fiind faptul că, Italia este patria pizzei. Pentru prețul de 11 euro, am comandat o pizza capriciossa de la un restaurant din centrul Romei, însă spre surprinderea noastră, am fost dezamăgiți de acest fel de mâncare. Sfatul nostru este să nu dați banii pe pizza la Roma.

Cea de-a treia zi a debutat cu vizitarea Colosseumului și a Forului Roman. 

Colosseumul un simbol al  Romei din antichitate și pâna în prezent, a fost cea mai mare construcție a Italiei vremurilor sale. Colosseumul copiază arhitectura Teatrului lui Marcellus și o completează cu grandoare si cu dimensiunile sale impresionante. Această construcție găzduia spectacole de lupte între gladiatori si sclavi, uneori și animale. Lângă Colosseum se află Arcul lui Constantin, ce este decorat în partea superioară cu statui în mărime naturală a unor  prizonieri daci.

Intrare: Gratuita în prima duminică din lună și oricând pentru copii sub 18 ani / 12 euro  adulți, tineri de 18 – 24 ani cetățeni UE – 7,5 euro | Timp mediu de vizitare: 60 de minute

Forul Roman situat la câțiva pași de Colosseum.

Forul Roman reprezenta centrul social, politic și cultural al Romei și cuprindea un număr mare de monumente și edificii publice. Cezar, Augustus și Traian, importanți împărați ai Romei au construit piețe adiacente Forului Roman ce pot fi admirate și astăzi.

Intrare: Gratuita în prima duminică din lună și oricând pentru copii sub 18 ani / 12 euro  adulți, tineri de 18 – 24 ani cetățeni UE – 7,5 euro. | Timp mediu de vizitare: 120 de minute

Atât Coloseumul cât şi Forul Roman au acelaşi program de vizitare, respectiv:
2 ianuarie – 15 februarie: 8.30 – 16.30 | 16 februarie – 15 martie: 8.30-17.00 | 16 – 31 martie: 8.30 -17.30
1 aprilie – 31 august: 8.30 – 19.15 | 1 -30 septembrie: 8.30 -19.00 | 1-31 octombrie: 8.30 -18.30
1 noiembrie – 31 decembrie: 8.30 -16.30 | 1 ianuarie și 25 decembrie: închis

După ce am vizitat Forul Roman, am luat-o la pas cu destinația Vatican, însă prima oprire pe traseu a fost la Basilica Sfântului Ambrose.

În interiorul acesteia am fost surprinși plăcut de multitudinea detaliilor și a picturilor ce o decorau, cât și de dimensiunile interioare. Exteriorul pălește în comparație cu frumusețea din interiorul bazilicii. O recomandăm ca obiectiv turistic de vizitat în Roma.

Intrare: Gratuită | Program: Luni-Duminică 07 – 19| Timp mediu de vizitare: 40 de minute

Tot în drum spre Vatican am admirat Piața și Treptele Spaniole, unde ne-am oprit pentru câteva zeci de minute. După care am pornit spre Piazza del Popolo și Fântâna lui Neptun. În continuare ne-am plimbat romantic pe malul Tibrului preț de jumătate de oră pâna ce am ajuns la Castelul Sant’Angelo.

Castelul Sant’Angelo cunoscut și sub numele de Castelul Îngerilor, a fost conceput inițial ca un mausoleu în cinstea împăratului Hadrian, însă astăzi el adăposteste mormintele mai multor împărați ai Romei.

Intrare: 10,5 euro adulți, 7 euro pentru tineri 18-25 ani, gratuit copii sub 18 ani
Program:Luni-Duminică 9.00 – 19.00 Timp mediu de vizitare: 120 de minute |

Ajunși în cele din urmă în Piața Vaticanului, am fost impresionați de grandoarea locului. Laturile Pieței sunt marginite de două arce de cerc compuse din coloane de marmură, care erau decorate în partea superioară cu statui impunătoare. În capătul opus intrării se află Bazilica Sfântul Petru.

Dacă hotărâţi să vizitaţi Bazilica Sfântul Petru, trebuie să știţi că femeile nu au voie în interiorul acesteia cu umerii dezgoliţi, deci va trebui să îi acoperiţi. Aspectul exterior al bazilicii care este impresionant este completat de interiorul acestuia, care este extraordinar. În interior, vei găsi picturi, sculpturi şi detalii arhitecturale ce te vor lăsa mut, grandoarea şi eleganţa acestui loc nu te va lăsa să uiţi prea curând vizita la Vatican. Totodată, Vaticanul mai are sute de muzee şi expoziţii pe care le puteţi vizita, însă noi nu am mai avut ocazia datorită orei târzii la care am ajuns.

Intrare: Gratuită | Program: Luni-Duminică 07.00 – 18.00(19.00 pe timpul verii) | Timp mediu de vizitare: 60 – 100 de minute |  Ajungeţi cu: metroul la staţia Ottaviano

În cea de-a IV zi de vacanță în Roma, după ce am servit o porție de paste carbonara foarte bune, am vizitat încă o bazilică foarte frumoasă, Bazilica Sfântul Paul din afara zidurilor din Roma (St. Paolo).

Bazilica este realizată ca o cetate, fiind înconjurată de ziduri înalte cu coloane de piatră, care însă creează o curte superbă, în centrul căreia se află Statuia Sfântului Paul. În interiorul Bazilicii Sfantul Paul din afara zidurilor, vei găsi o lumină caldă ce provine de la vitraliile din partea de sus, cât și un tavan superb, presărat cu motive florale cât și cu picturi ce înfățișează diferite scene.

Intrare: Gratuita | Program:Luni-Duminică 07.00 – 18.30 | Timp mediu de vizitare: 40 de minute |  Ajungeţi cu: metroul la staţia Basilica S Paolo / autobuzele 23, 273

La sfârșitul celor 4 zile petrecute în Roma, am tras linie iar bugetul pentru 2 persoane a fost de 520 de euro compus după cum urmează:

  • Bilete de avion achiziţionate cu Veltravel130 euro
  • Cazare în apropiere de centrul Romei: 160 euro
  • Intrări obiective turistice Roma: 40 euro
  • Transport aeroportul Ciampino-Roma și retur: 20 euro
  • Mancare și băuturi: 140 euro
  • Suveniruri: 30 euro

Total de persoană: 260 euro (incluzând bilete de avion, cazare, transport, mâncare și băutură, suveniruri, intrări la obiective turistice)

De știut!

  1. Petru deplasarea din Roma la aeroportul Ciampino puteți lua bilete de autobuz din fața gării Termini;
  2. Suveniruri la preț mic găsiți în zona Vaticanului, pe Via Germanico și Via degli Scipioni;
  3. Rezervarea unui apartament cu bucătărie vă va ajuta să cheltuiți mai puțin pe mâncare;
  4. Controalele pentru călătoriile  prin rețeauna publică de transport a Romei sunt rare.
Facebook Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2020 TRAVELOO | ALL RIGHTS RESERVED
Top